Επέκταση εκτός συνόρων για την IT Concept

Η IT Concept είναι μια ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της τεχνολογίας πληροφορικής. Από την ίδρυσή της το 2008 ακολουθεί μια ιδιαίτερα εξωστρεφή στρατηγική ανάπτυξης και είναι σήμερα μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο της πληροφορικής.

Λόγω της στενής συνεργασίας με επιχειρήσεις του κλάδου φιλοξενίας, η IT Concept έχει εξειδικευτεί στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων και στοχευμένων λύσεων προκειμένου να συμβάλει ουσιαστικά στο μεγάλο ζητούμενο που είναι η δημιουργία νέων πηγών εσόδων για τις επιχειρήσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία αναπτύσσει συνεχώς από το 2010 τα προϊόντα OCG (Optimized Communication Gateway) και WeeFee που λειτουργούν αλληλοσυμπληρωματικά και αποτελούν μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας των επιχειρήσεων με τους πελάτες τους.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Χριστοδουλάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, η IT Concept έχει χτίσει τη διαφοροποίησή της πάνω σε μια ολιστική προσέγγιση που θέτει τη στρατηγική ανάπτυξης και τους στόχους του πελάτη στο επίκεντρο της διαδικασίας σχεδιασμού και ανάπτυξης λύσεων.

«Με λίγα λόγια, χτίζουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας γύρω από τις ανάγκες των πελατών αντί απλά να τις προσαρμόζουμε σε αυτές» επισημαίνει ο κ. Χριστοδουλάκης. Το κυριότερο αποτέλεσμα των προσπαθειών μας είναι η ανάπτυξη του OCG (Optimized Communication Gateway), το οποίο είναι μια πύλη συνεχούς ροής αμφίδρομης επικοινωνίας και πληροφόρησης μεταξύ της επιχείρησης και των πελατών της. Η επιχείρηση, μπορεί να προωθεί στους πελάτες της υπηρεσίες της και να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων, ενώ ταυτόχρονα οι πελάτες απολαμβάνουν μια νέα εμπειρία εξυπηρέτησης.

Το OCG σε συνδυασμό με την πλατφόρμα WeeFee συνιστά μια καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η οποία βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στις επιχειρήσεις φιλοξενίας, βοηθώντας τες να δημιουργήσουν νέες πηγές εσόδων». Το ισχυρότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της λύσης της ΙΤ Concept είναι ότι είναι συμβατή με όλους τους τύπους υποδομών των επιχειρήσεων, χωρίς να χρειάζεται επένδυση σε νέο εξοπλισμό (πχ τηλεοράσεις), σε αντίθεση με άλλα προϊόντα της αγοράς.

Σήμερα, το OCG έχει εγκατασταθεί σε περισσότερες από 40 επιχειρήσεις, καλύπτοντας πάνω από 10.000 σημεία επικοινωνίας, ενώ έχει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη πολυεθνικών εταιρειών όπως η Cyta και η Cisco οι οποίες αποτελούν στρατηγικούς συνεργάτες.

Πλάνα για το 2017
Όπως επισημαίνει ο κ. Χριστοδουλάκης, «η IT Concept έχει υιοθετήσει μια εξωστρεφή αναπτυξιακή στρατηγική η οποία ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα.

Έχοντας ισχυρό απόθεμα τεχνογνωσίας και αναπτύσσοντας συνεχώς από το 2010 μια καινοτόμο πλατφόρμα η οποία έχει ήδη βραβευτεί τρεις φορές, βλέπουμε με αισιοδοξία την είσοδό μας στην ευρωπαϊκή αγορά φιλοξενίας και στη συνέχεια στη διεθνή.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ενισχύουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη συμμετέχοντας σε σημαντικές εκθέσεις τουρισμού. Επιπλέον, προκειμένου να προσεγγίσουμε τις αγορές του εξωτερικού, αξιοποιούμε τις στρατηγικές μας συνεργασίες με ήδη καταξιωμένες εταιρείες».

Όσον αφορά τις συνεργασίες, μία από τις πιο βασικές είναι αυτή με την Lemco Electronics, κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών που εδρεύει στην Ελλάδα και εξάγει σε 17 χώρες, και θεωρείται πρωτόπορος στα τηλεοπτικά συστήματα για το χώρο της φιλοξενίας σε παγκόσμιο επίπεδο. «Ηδη από τις αρχές του 2017, μαζί με τον στρατηγικό μας εταίρο, θα βρισκόμαστε με μόνιμες εγκαταστάσεις και στην Ολλανδία προκειμένου να διευκολύνουμε την πρόσβασή μας στην Ευρωπαϊκή αγορά» σημειώνει ο κ. Χριστοδουλάκης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της IT Concept, ο στόχος για το 2017 είναι η διατήρηση της πρωτοπορίας της στην ελληνική αγορά και η δυναμική επέκταση στην Ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά, μέσω στρατηγικών συνεργασιών και μόνιμης παρουσίας.

Success story

Περισσότερες από 40 επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες της ΙΤ Concept
Πάνω από 10.000 είναι τα σημεία επικοινωνίας που αξιοποιούν το OCG.
Η εταιρεία έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία για την καινοτομία των πλατφορμών της.
Στους στρατηγικούς συνεργάτες περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Cyta, η Cisco αλλά και η Lemco Electronics

του Δημήτρη Μαλλά
dmallas@pegasus.gr

Πηγή: www.imerisia.gr